Jongensnaam: Ethan

Alles over de naam Ethan

De jongensnaam Ethan staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 383 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 44 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Sterk, Stevig, Veilig.

Herkomst en betekenis van de naam Ethan

Ethan is een mannelijke naam van voornamelijk Hebreeuwse oorsprong en betekent sterk of veilig. Ethan is afgeleid van het Hebreeuwse woord ‘Eitan’. Verscheidene Ethans komen in het Oude Testament voor, waaronder Ethan de Ezrahiet, die om zijn wijsheid wordt geprezen. Er zijn internationale variaties zoals Etan en Izan. Ethan is een naam die zowel klassiek als modieus is, serieus en joviaal, sterk en gevoelig.
Varianten van Ethan zijn Ethen, Ethyn, Eitan en Eytan. De bijnamen Eth, Ethie en Eytie/Eddie komen veel voor.
Ethan is een populaire naam in de VS, Australië en Israël. In de VS, het VK en Frankrijk blijft de naam overweldigend populair bij ouders. De naam wint echter snel aan populariteit bij ouders in België en Nederland.
De naam Ethan is vooral populair geworden door Tom Cruise in de filmreeks Mission Impossible.
Genoemd naar de Amerikaanse held uit de Revolutionaire Oorlog Ethan Allen (ook de naam van een Amerikaanse winkelketen) en naar Ethan Frome in de literatuur. Vandaag is acteur Ethan Hawke naar hem genoemd. Ethan is ook een zeer populaire naam in Engeland, Wales en Schotland. Ethan is vooral bekend als acteur Ethan Hawke en regisseur Ethan Cohen. Ethan Usher is bekend voor zijn personage in de TV serie Santa Barbara en Ethan Rom voor zijn personage in Lost.

Opbouw van de naam Ethan

De naam Ethan bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Ethan is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Ethan zijn .

Spelling van de naam Ethan

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
T Tripoli
H Havanna
A Amsterdam
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
T Teunis
H Hendrik
A Anna
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
T Tango
H Hotel
A Alfa
N November