Jongensnaam: Isaac

Alles over de naam Isaac

De jongensnaam Isaac staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 470 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 34 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Lachende, Hij zal lachen (van het Hebreeuwse יצחק (Yitschak)).

Herkomst en betekenis van de naam Isaac

Isaac (/aˈ), Hebreeuws Yitzhak, Yitzchok (Hebreeuws: יִצְ, modern: Yīṣḥ, Tiberisch: Yīlḥāq), een van de drie Bijbelse patriarchen en hun verhaal wordt verteld in Genesis.

Isaac is een mooie en klassieke jongensnaam. Isaac is een voornaam van joodse oorsprong en wordt gegeven in joodse, christelijke en moslimgemeenschappen. De naam is afgeleid van het Hebreeuwse יצצצ, wat “hij die lacht” of “hij die zich verheugt” betekent. In het Oude Testament van de Bijbel is Isaak de oudste zoon van Abraham. Hij is een van de drie bijbelse stamhoofden die door joden, christenen en moslims worden gerespecteerd. In het Arabisch, اسحاق (Ishaq).” “Ike” en “Ise” zijn ook verkorte vormen van de naam Isaac. De naam is de laatste jaren weer populair geworden. En Nederlandse ouders kiezen vaker de naam Isaac dan Isaak. Er zijn veel spellingvarianten in Nederland, waaronder Isaäc , Isaac , Isaâc en Isaãc . Isaac Newton (wetenschapper) en Isaac Stern (violist) behoren tot de bekendste. In Nederland zijn Isaac Beekman (wetenschapper) en Isaac Diepenhorst (politicus) bekende namen.

Opbouw van de naam Isaac

De naam Isaac bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Isaac is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Isaac zijn .

Spelling van de naam Isaac

Spelling volgens het internationaal alfabet

I Italia
S Santiago
A Amsterdam
A Amsterdam
C Casablanca

Spelling volgens het Nederlands alfabet

I Izak
S Simon
A Anna
A Anna
C Cornelis

Spelling volgens het NAVO-alfabet

I India
S Sierra
A Alfa
A Alfa
C Charlie