Jongensnaam: Jace

Alles over de naam Jace

De jongensnaam Jace staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 73 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 217 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Genezer, Genezen, Weer Gezond Maken.

Herkomst en betekenis van de naam Jace

Jace is een mooie en stoere jongensnaam. In Brazilië is het een echte meisjesnaam. De naam Jace betekent “genezer” van Griekse oorsprong en “redder” van Hebreeuwse oorsprong; het is een verkorte vorm van de naam Jason, die “Heer der Verlossing” betekent. Nederland is na de Verenigde Staten het meest voorkomende land waar mensen deze naam krijgen. Er zijn ook varianten van Jace, zoals J-C, Jacee, Jaci, Jacie, Jaece en Jaecey, hoewel Jace zelf kleine letters is. Beroemde namen zoals zanger Jace Everett, voetballers Jace Amaro en James Jace Saylor komen vooral voor in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.
Fictieve personages met de naam Jase zijn Jason Jase Dyer uit EastEnders en Jace uit de tv-programma’s Space Ghost, Teen Mom 2 en Duck Dynasty. De naam is zeer populair bij Nederlandse ouders. Na de VS, was het vorig jaar de meest genoemde… Nederland, een klein land. Eigenlijk zijn het er meer dan in het Verenigd Koninkrijk – Jace Norman is een beroemd acteur en Jace Everett is een beroemde zanger.

Opbouw van de naam Jace

De naam Jace bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Jace is Grieks. Andere namen die lijken op Jace zijn .

Spelling van de naam Jace

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
A Amsterdam
C Casablanca
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
A Anna
C Cornelis
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
A Alfa
C Charlie
E Echo