Jongensnaam: Jake

Alles over de naam Jake

De jongensnaam Jake staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 52 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 257 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Hij Zal Beschermen, Hielenlichter.

Herkomst en betekenis van de naam Jake

Jake is een mooie, hippe jongensnaam. De naam heeft zich het laatste decennium snel verspreid onder Belgische en Nederlandse ouders.Jake is de Engelse vorm van Jacob. De voornaam Jacob is afgeleid van de joodse aartsvader Jacob.

De Hebreeuwse naam יַעֵב (yaaqov) is, volgens het bijbelvers Genesis 25:26, zoiets als “hij die de hiel greep”. Afgezien van deze volkse etymologie is een andere mogelijke vertaling “hij beschermt”. Het Latijnse woord Jacobus, Jacomus, kwam van het Griekse Ιακωβος (Iakobos).
De naam was vooral populair bij de twee apostelen, Jacobus de Mindere (Jezus’ broer) en Jacobus de Meerdere (zoon van Zebedeüs, een van de 12 apostelen). De naam Jake is veruit het populairst in Engelssprekende landen als de VS, het VK, Australië en Canada. En kort daarna verschijnt Nederland als het land waar ouders hun zonen de naam Jake geven.

Opbouw van de naam Jake

De naam Jake bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Jake is Engels. Andere namen die lijken op Jake zijn .

Spelling van de naam Jake

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
A Amsterdam
K Kilogramme
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
A Anna
K Karel
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
A Alfa
K Kilo
E Echo