Jongensnaam: Kian

Alles over de naam Kian

De jongensnaam Kian staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 171 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 106 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Oud (van Ierse Cian), Koning (van Perzische کیان), Lang Verwacht Kind.

Herkomst en betekenis van de naam Kian

Kian is een mooie jongensnaam; Kian is oorspronkelijk een Ierse naam; Kian is de Engelse versie van de Gaelische Ierse voornaam Cian, die “oud” betekent; een variant van Kian is Kyan; een variant van Kyan is Kyan.
Deze naam komt natuurlijk het meest voor in Engelssprekende landen. In landen als Zweden en Denemarken is deze naam echter ook populair bij de ouders. Kian (Perzisch: کیان) is ook een veel voorkomende Perzische naam die “koning” of “rijk” betekent. De Perzische uitspraak is (ki’ɑː / kee-ahn), waarbij Keon in het Engels de dichtstbijzijnde spelling is.
Geena Davis koos een bekende Ierse naam voor een van haar tweelingjongens – Kian Egan is een Ierse zanger, bekend van bands als Westside. In Nederland zijn de voetballers Kian Fitz Jim en Kian Sior zeer bekend.

Opbouw van de naam Kian

De naam Kian bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Kian is Iers. Andere namen die lijken op Kian zijn .

Spelling van de naam Kian

Spelling volgens het internationaal alfabet

K Kilogramme
I Italia
A Amsterdam
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

K Karel
I Izak
A Anna
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

K Kilo
I India
A Alfa
N November