Jongensnaam: Kick

Alles over de naam Kick

De jongensnaam Kick staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 498 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 31 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De gehoornde, Puur.

Herkomst en betekenis van de naam Kick

Kick’ is zowel een jongens- als een meisjesnaam. In 98% van de gevallen kiezen ouders echter de naam voor hun zonen. In het buitenland is de naam zeldzaam: het is een Nederlandse naam die rond 2000 populair werd. De Nederlandse Namenbank herleidt de naam Kick tot de naam Cornelis. De betekenis wordt dan “de gehoornde”. In de Verenigde Staten is deze naam bijna altijd als meisjesnaam voorgekomen; Kick is een meisjesnaam en betekent “zuiver”.
‘Schop’ wordt ook steeds vaker gehoord als een woordnaam die vooral in het midden wordt gebruikt. De familie Kennedy noemde hun dochter traditiegetrouw Katherine Kick. De Amerikaanse acteur Jeremy Sisto noemde zijn zoon Bastian Kick, maar de naam Kick kan worden gebruikt als bijnaam voor elke naam, ongeacht het geslacht. Kick Butowski is een bekend Disney figuur. Kick is een lefgozer, waaghals uit de Amerikaanse tekenfilmserie Disney XD.

Opbouw van de naam Kick

De naam Kick bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Kick is Nederlands. Andere namen die lijken op Kick zijn .

Spelling van de naam Kick

Spelling volgens het internationaal alfabet

K Kilogramme
I Italia
C Casablanca
K Kilogramme

Spelling volgens het Nederlands alfabet

K Karel
I Izak
C Cornelis
K Karel

Spelling volgens het NAVO-alfabet

K Kilo
I India
C Charlie
K Kilo