Jongensnaam: Levi

Alles over de naam Levi

De jongensnaam Levi staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 5 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 643 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Aanhankelijkheid, Zich Aansluitend.

Herkomst en betekenis van de naam Levi

Levi is een Hebreeuwse jongensnaam die adamant of aanhankelijk betekent. Levi is de naam van de derde zoon van Jacob en Leah (zie Bijbel, Genesis 29, 34) en is de stamvader van de Levieten. De apostel Mattheüs heette oorspronkelijk ook Levi (tollenaar). Deze naam werd van oudsher in Joodse kringen gebruikt. Levi is luchtiger en energieker dan andere bijbelse namen en combineert de ernst van het Oude Testament met de ongedwongenheid van “Levi”, doordat de klinker bovenaan staat. Jeans van Levi Strauss & Co.
Levi’s is in Nederland waarschijnlijk het meest bekend vanwege Levi Strauss. Hij is de man die jeans in de VS creëerde. Hierdoor is de naam ‘Levi’s’ synoniem geworden voor blauwe jeans.De naam Levi is de afgelopen jaren in verschillende landen door BN-ers, BUK-ers en BA-ers (Bekende Amerikanen 🙂 in de namenlijsten gestegen, bijvoorbeeld in de VS, Matthew McConaughey, Sheryl Crow en Sara Gilbert haalden de krantenkoppen toen ze hun zonen Levi noemden.
Ook beroemd zijn de politici Levi Lincoln en Levi Grant en de sportlieden Levi Lind, Levi Porter en Levi Romero. In Thomas Hardy’s roman Far from the Madding Crowd is Levi Everden de vader van de heldin; Levon is een verwante naam. Bekende Nederlanders met deze naam zijn Levi van Kempen (acteur).

Opbouw van de naam Levi

De naam Levi bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Levi is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Levi zijn .

Spelling van de naam Levi

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
E Edison
V Valencia
I Italia

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
E Eduard
V Victor
I Izak

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
E Echo
V Victor
I India