Jongensnaam: Louen

Alles over de naam Louen

De jongensnaam Louen staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 572 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 26 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Schild, Sterk, Eigen naam, Vlak zandgebied, Kleine wilde os, Beschermer.

Herkomst en betekenis van de naam Louen

Louay (لؤي) is een Arabische jongensnaam. Over de oorsprong en betekenis bestaan verschillende theorieën: volgens Muslimnames.com betekent Louay ‘schild’ of ‘iemands naam’; Louay is een variant van Luay en is identiek in betekenis en uitspraak; volgens Quranicnames is Louay een ‘vlakke zandgrond Dit is een indirecte Korannaam voor een jongen, die “vlak zand” betekent. De Koranische wortel is L-W-A (gebruikt in Koran 63:5 voor lawwaw, wat “afwijken” betekent). Deze vorm heeft geen hamza en wordt uitgesproken als Louay of Luway in plaats van Lu’ay.
De meer gangbare betekenis is echter “kleine wilde koe”, een verkleinvorm van al-Ra’ah, volgens Istiqaq al-Asma’ah, van al-Asma’e (d. 831). Deze vorm van de naam is afgeleid van de niet-Koraanse wortel L-Hamzah-Y. Het wordt vergeleken met een wilde koe, wat “sterk” betekent.
Louay of Luay is correct en aanvaardbaar. Als u de voorkeur geeft aan deze variant en de naam wilt uitspreken zoals hij gespeld wordt (anders dan de oorspronkelijke naam), dan is dat volkomen prima. De Syrische voetballer Louay Chanko en acteur Louie Hanafi zijn bekende voorbeelden.

Opbouw van de naam Louen

De naam Louen bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Louay is Arabisch. Andere namen die lijken op Louen zijn .

Spelling van de naam Louen

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
O Oslo
U Uppsala
A Amsterdam
Y Yokohama

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
O Otto
U Utrecht
A Anna
Y Ypsilon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
O Oscar
U Uniform
A Alfa
Y Yankee