Jongensnaam: Louie

Alles over de naam Louie

De jongensnaam Louie staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 326 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 52 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Louie is een relatief nieuwe jongensnaam in Nederland en komt nog maar weinig voor. De naam Louie lijkt te zijn afgeleid van Louis. De naam Louis is op zijn beurt weer afgeleid van Lodewijk. Lodewijk is een tweestammige Germaanse naam. Het eerste deel kan ‘beroemd’ betekenen. Ook is het mogelijk dat het ‘buit maken (op de vijand)’ betekent. Het tweede deel van de naam betekent ‘strijd’ of ‘strijder’. De naam in zijn geheel heeft dus als betekenis ‘beroemde strijder’ of ‘strijder om de buit’. De naam Louie wordt het vaakst gegeven aan Engelse en Welshe jongens..

Herkomst en betekenis van de naam Louie

Louie is een jongensnaam. De naam Louie is verwant aan de meer gebruikelijke naam Louis. Deze naam is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk (waar Louis wordt uitgesproken als /ˈlu-i/) als een meer algemeen gespelde versie, zonder de stille s˩.
Louie wordt gewoonlijk beschouwd als een mannelijke voornaam, afgeleid van Louis, maar wordt soms aan meisjes gegeven als een verkorte vorm van Louise (vooral in Engels-sprekende landen). Het is ook een populaire naam in Scandinavische landen zoals Denemarken en Zweden.

Opbouw van de naam Louie

De naam Louie bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Louie is Onbekend. Andere namen die lijken op Louie zijn .

Spelling van de naam Louie

Spelling volgens het internationaal alfabet

L Liverpool
O Oslo
U Uppsala
I Italia
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

L Lodewijk
O Otto
U Utrecht
I Izak
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

L Lima
O Oscar
U Uniform
I India
E Echo