Jongensnaam: Senn

Alles over de naam Senn

De jongensnaam Senn staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 69 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 221 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Waar, Waarheid.

Herkomst en betekenis van de naam Senn

Senn is een populaire jongensnaam; de herkomst van Senn is onbekend. In feite komt deze naam vóór het jaar 2000 niet meer voor. De naam past in de trend van korte jongensnamen. Mogelijke variant van de meisjesnaam Senna, die in de jaren 1990 is ontstaan. Deze naam is van Germaanse oorsprong en kan een verkorte versie zijn van een naam die begint met de Oudnoordse wortel “sannr”. Dit betekent ‘waarheid’ of ‘waarachtigheid’. Een andere theorie is dat het een Arabische naam is voor de senna plant.
Hoe dan ook, de naam Senn wordt zowel in Nederland als in België door ouders gegeven. En toen zanger Jan Smit in 2010 zijn zoon Senn noemde, steeg de populariteit van de naam dramatisch. In Australië werd vorig jaar één kind Senn genoemd.Senn heeft waarschijnlijk ouders met Nederlandse of Belgische wortels.Senn Rijsdijk is een bekende handbalspeler.De naam Senn bestaat ook als achternaam in het buitenland. Alfred Senn is een wetenschapper van enige faam.

Opbouw van de naam Senn

De naam Senn bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Senn is Nederlands. Andere namen die lijken op Senn zijn .

Spelling van de naam Senn

Spelling volgens het internationaal alfabet

S Santiago
E Edison
N New York
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

S Simon
E Eduard
N Nico
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

S Sierra
E Echo
N November
N November