Jongensnaam: Senna

Alles over de naam Senna

De jongensnaam Senna staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 426 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 39 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Waar, Waarheid.

Herkomst en betekenis van de naam Senna

Senna is zowel een meisjes- als een jongensnaam; sinds het begin van de jaren 2000 heeft de naam Senna zich snel verspreid. Het is moeilijk de oorsprong ervan te achterhalen. Het is een betrekkelijk nieuwe naam, die vooral in Nederland, BelgiĆ« en Frankrijk is gekozen. De naam is van Germaanse oorsprong en kan een verkorte versie zijn van een naam die begint met de Oudnoordse wortel “sannr”. Het betekent ‘waarheid’ of ‘waar’. In 2003 noemde Marco Borsato zijn eerste dochter Sena. En sindsdien heeft de naam zich snel verspreid. Hetzelfde gebeurde bij de geboorte van Jan Smit’s zoon. Hij noemde zijn kind ‘Senn’. Tot dan toe was het een onbekende en onontdekte naam; Senn is nu ook een zeer populaire naam.
In Nederland wordt de naam Senna vooral gegeven aan dochters. In Belgiƫ en Frankrijk wordt hij echter vooral als jongensnaam gebruikt. De bekendste is Formule 1 coureur Ayton Senna. Senna Borsato is een andere bekende naam.

Opbouw van de naam Senna

De naam Senna bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Senna is Germaans. Andere namen die lijken op Senna zijn .

Spelling van de naam Senna

Spelling volgens het internationaal alfabet

S Santiago
E Edison
N New York
N New York
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

S Simon
E Eduard
N Nico
N Nico
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

S Sierra
E Echo
N November
N November
A Alfa