Meisjesnaam: Aaliyah

Alles over de naam Aaliyah

De meisjesnaam Aaliyah staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 268 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 53 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Hoog, Verheven, Nobel.

Herkomst en betekenis van de naam Aaliyah

De naam Aliyah is van Arabische oorsprong en betekent “hemels, hooggeboren, edel”; Aaliya is de vrouwelijke versie van de mannelijke naam Aali, die in het Arabisch “hoog” of “edel” betekent; Aaliyah is een variatie op de naam Aliyah. Andere variaties zijn Alia, Aleah, Aleia, Alya en Aliyya. (Deze laatste wordt soms beschouwd als de vrouwelijke vorm van Ali, een van de 99 namen van Allah in de Islam.) Aaliyah is de meest voorkomende en geprefereerde schrijfwijze van deze naam en is onlosmakelijk verbonden met de hip-hop zangeres Aaliyah, die in 2001 op 22-jarige leeftijd bij een vliegtuigongeluk om het leven kwam.

Opbouw van de naam Aaliyah

De naam Aaliyah bestaat uit 7 letters. De oorsprong van Aaliyah is Arabisch. Andere namen die lijken op Aaliyah zijn Aaleyah,Aaltje,Alisha,Allyce,Alysha,Arleta,Arline,Eileen,Ollena,Ulfah.

Spelling van de naam Aaliyah

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
A Amsterdam
L Liverpool
I Italia
Y Yokohama
A Amsterdam
H Havanna

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
A Anna
L Lodewijk
I Izak
Y Ypsilon
A Anna
H Hendrik

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
A Alfa
L Lima
I India
Y Yankee
A Alfa
H Hotel