Meisjesnaam: Alba

Alles over de naam Alba

De meisjesnaam Alba staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 468 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 29 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Witte, Blonde, Dageraad, Elf.

Herkomst en betekenis van de naam Alba

Alba is een meisjesnaam; Alba is een Latijnse meisjesnaam. Het betekent “dageraad, wit, eerlijk, elf” en is afgeleid van het Latijnse “Albus” dat wit betekent.
Alba is een veel voorkomende naam, met ten minste 22 varianten. Varianten zijn onder meer Albah, Alban (ook gebruikt in het Albanees), Albana, Albani, Albanie, Albany (ook gebruikt in het Gaelic), Albeni, Albia, Albina, Albinah, Albine, Albinia, Albinka, Alby, Alby Albyna, Albynah, Allba , Allbah, Aubina, Aubine en Elba zijn inbegrepen.
De naam Alba is eveneens van Germaanse oorsprong. Het is afgeleid van alb, wat “elf, bovennatuurlijk wezen” betekent.
De naam Alba is populair in Spaanssprekende landen. Ook in Scandinavië, b.v. Noorwegen en Zweden. De naam Alba wordt in Nederland ongeveer 10 keer per jaar gegeven; de naam Alba komt ook voor als familienaam. De naam Alba wordt ook gegeven aan verschillende dorpen en steden over de hele wereld. Er was ook ooit een Republiek Alba in het Italiaanse Piëmont. En wist je dat Alba de Gaelische naam voor Schotland is?

Opbouw van de naam Alba

De naam Alba bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Alba is Latijn. Andere namen die lijken op Alba zijn .

Spelling van de naam Alba

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
L Liverpool
B Baltimore
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
L Lodewijk
B Bernard
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
L Lima
B Bravo
A Alfa