Meisjesnaam: Alicia

Alles over de naam Alicia

De meisjesnaam Alicia staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 355 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 39 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Edele Heerser.

Herkomst en betekenis van de naam Alicia

Alicia is een meisjesnaam. De naam komt van Alice. Alice is afgeleid van het Oudfrans en betekent ‘nobel, sierlijk’. Als voornaam voor vrouwen is Alice altijd een van de populairste voornamen geweest, zowel in de Engelssprekende wereld als in andere Europese landen. De naam Alice is afgeleid van de naam Adelheid; Adelheid is een meisjesnaam. Het is een samenstelling van de Germaanse woorden adal en heid, die respectievelijk “edel” en “soort/geslacht” betekenen. Adelheid betekent dus zoiets als “van adellijke geboorte”. De naam werd reeds in de Middeleeuwen veelvuldig gebruikt. De naam Alicia is populair geworden sinds het begin van de jaren 2000. De naam is ook populair in de Verenigde Staten (hij wordt in de Verenigde Staten zeer zelden aan jongens gegeven) en ook in Scandinavië. Naamvarianten zijn Alisha, Alysha, Alycia en Leisha.

Opbouw van de naam Alicia

De naam Alicia bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Alicia is Germaans. Andere namen die lijken op Alicia zijn Alice,Alicja,Olicia.

Spelling van de naam Alicia

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
L Liverpool
I Italia
C Casablanca
I Italia
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
L Lodewijk
I Izak
C Cornelis
I Izak
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
L Lima
I India
C Charlie
I India
A Alfa