Meisjesnaam: Alyssa

Alles over de naam Alyssa

De meisjesnaam Alyssa staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 281 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 51 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Edele Heerser, Nobel, Sierlijke, Engel.

Herkomst en betekenis van de naam Alyssa

Alyssa is een mooie meisjesnaam; de betekenis van Alyssa hangt af van de oorsprong van de naam. In Nederland is hij afgeleid van de naam Adelheid (Germaans), die adellijke heerser betekent. De naam Alyssa is ook afgeleid van de naam van de bloem Alyssum. De bloemnaam is afgeleid van het Griekse Ll_100- a- (‘niet’) en λύσσα lyssa (‘manie’), en de bloem werd vroeger geacht huidziekten te genezen; de naam Alyssa heeft veel variaties gemeen met de naam Alice, en wordt soms beschouwd als een vorm daarvan. De naam is dan afkomstig uit Ierland en betekent Nobel.
Alyssa / Alissa en Elissa (Arabisch: اليسار / ALA-LC: Alīssār; اليسا / Alīssā; عليسا ‘Alīssā; عليسة / ‘Alīssah) is een variant van de naam van koningin Elissa, de stichteres van Carthago, vaak gegeven door ouders in landen in het Midden-Oosten De naam Elissa is waarschijnlijk een variant van de Fenicische naam Elishat; Alysa is een andere spelling van Alyssa. Het heeft ook verschillende betekenissen binnen de Arabische wereld. Noble, Noble to Graceful, Sweet Angel, Moon Goddess.

Opbouw van de naam Alyssa

De naam Alyssa bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Alyssa is Germaans. Andere namen die lijken op Alyssa zijn Alisa,Alise,Alissa,Alyssandra,Elisa,Elise.

Spelling van de naam Alyssa

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
L Liverpool
Y Yokohama
S Santiago
S Santiago
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
L Lodewijk
Y Ypsilon
S Simon
S Simon
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
L Lima
Y Yankee
S Sierra
S Sierra
A Alfa