Meisjesnaam: Amani

Alles over de naam Amani

De meisjesnaam Amani staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 399 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 35 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Wensen, Dromen, Vrede.

Herkomst en betekenis van de naam Amani

Amani is een mooie Arabische meisjesnaam. De betekenis van de naam Amani varieert tussen talen, landen en culturen, en er zijn verschillende mogelijke betekenissen die hetzelfde of verschillend kunnen zijn. Ten eerste betekent de naam Amani in het Arabisch “wens” (أماني). Ten tweede, ‘Amani’ is een Swahili woord dat ‘vrede’ betekent. In Westerse landen is het het populairst bij Afro-Amerikanen in België, Nederland en de VS (het wordt ook gedraaid in Australië en Canada, maar veel minder vaak). In het oosterse land Maleisië is Amani een van de populairste. Amani wordt soms gebruikt als een mannelijke naam, maar vaker als een meisjesnaam. Wij zijn van mening dat de naam Amani een mooie en gezonde naam is met een oosterse uitstraling. Amani is anders en exotisch, maar niet bizar. Er is niet echt iets op aan te merken aan deze meisjesnaam. En de naam heeft zeker een ‘vredig’ imago.

Opbouw van de naam Amani

De naam Amani bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Amani is Arabisch. Andere namen die lijken op Amani zijn Amanah,Amanda,Amina,Amine,Imane,Imani.

Spelling van de naam Amani

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
M Madagaskar
A Amsterdam
N New York
I Italia

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
M Maria
A Anna
N Nico
I Izak

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
M Mike
A Alfa
N November
I India