Meisjesnaam: Amara

Alles over de naam Amara

De meisjesnaam Amara staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 379 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 37 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Vrede, Genadig, Onsterfelijk, Hemels.

Herkomst en betekenis van de naam Amara

Amara is een meisjesnaam die vredelievend of welwillend betekent. Als u op zoek bent naar een naam die aan populariteit wint en afkomstig is uit verschillende culturele bronnen, is Amara een naam om te overwegen. De naam Amara bestaat in verschillende talen en heeft verschillende betekenissen in Afrikaanse, Indiase en Europese culturen. De naam Amara is een meisjesnaam van Italiaanse, Griekse en Afrikaanse oorsprong en betekent “gratie, onsterfelijkheid, ras”.
Amara betekent bitter in het Italiaans en is afgeleid van namen als Maria en Miriam. Het heeft andere wortels als een naam die “genade” betekent in de West-Afrikaanse Igbo-taal. Hoewel deze twee betekenissen welbekend zijn, is Amara ook een Sanskrietnaam die “onsterfelijkheid” betekent, een Arabische naam die “stam” betekent en een Mongoolse naam die “vrede” betekent. De naam Amara is ook bekend uit India, waar hij “eeuwigheid” betekent; hij wordt ook gespeld als Amarah.

Opbouw van de naam Amara

De naam Amara bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Amara is Engels. Andere namen die lijken op Amara zijn Amira,Amor.

Spelling van de naam Amara

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
M Madagaskar
A Amsterdam
R Roma
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
M Maria
A Anna
R Rudolf
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
M Mike
A Alfa
R Romeo
A Alfa