Meisjesnaam: Asiya

Alles over de naam Asiya

De meisjesnaam Asiya staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 352 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 40 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Zorgzame, Weemoedig, Melancholisch, Bedroefd.

Herkomst en betekenis van de naam Asiya

Asiya is een mooie meisjesnaam. De betekenis van de naam Asiya verschilt per taal, land en cultuur, soms met dezelfde betekenis en soms met verschillende betekenissen; de naam Asyia betekent ‘zorgzaam persoon’, etc. Asiya (ook Assiya) is een indirecte Koranische naam voor meisjes met de betekenis ‘nadenkend’, ‘melancholiek’, ‘zwaarmoedig’ Dit is een indirecte Quranische naam voor meisjes. In Sahih Bukhari en Muslim wordt vermeld dat dit de naam was van Asiya bin Muzahim, de vrome vrouw van Farao die leefde in de tijd van Profeet Musa/Moslim. Het is afgeleid van de wortel A-S-A, die in vele delen van de Koran wordt gebruikt; Asiya is een oude naam en kan andere betekenissen hebben in pre-Arabische talen.

Opbouw van de naam Asiya

De naam Asiya bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Asiya is Arabisch. Andere namen die lijken op Asiya zijn Asel,Asha,Ashia,Asil,Asima,Asma,Asmaa,Assia,Asya,Esila,Eslem,Esma,Esmay,Esmé,Esmée,Esmir,Esper,Esra,Essie,Ester,Ishi,Isis,Isra,Israe.

Spelling van de naam Asiya

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
S Santiago
I Italia
Y Yokohama
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
S Simon
I Izak
Y Ypsilon
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
S Sierra
I India
Y Yankee
A Alfa