Meisjesnaam: Assiya

Alles over de naam Assiya

De meisjesnaam Assiya staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 399 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 35 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Asiya is een Arabische meisjesnaam. Er zijn verschillende betekenissen, zoals ‘Zij die voor de zwakken zorgt en geneest’. Ook wordt de betekenis ‘vol van leven’ genoemd.

Herkomst en betekenis van de naam Assiya

Assiya (ook Asiya) is een indirecte Korannaam voor meisjes die “peinzend”, “melancholiek” of “zwaarmoedig” betekent. In Sahih Bukhari en Muslim wordt vermeld dat dit de naam was van Asiya bin Muzahim, de vrome vrouw van Farao, die leefde in de tijd van Profeet Musa/Moslim. Het is afgeleid van de wortel A-S-A, die in vele delen van de Koran wordt gebruikt; Asiya is een oude naam en kan andere betekenissen hebben in pre-Arabische talen.

Opbouw van de naam Assiya

De naam Assiya bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Assiya is Arabisch. Andere namen die lijken op Assiya zijn Ashia,Asima,Asiya,Asmaa,Assia,Esila,Eslem,Esmay,Esmée,Esmir,Esper,Essie,Ester,Israe.

Spelling van de naam Assiya

Spelling volgens het internationaal alfabet

A Amsterdam
S Santiago
S Santiago
I Italia
Y Yokohama
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

A Anna
S Simon
S Simon
I Izak
Y Ypsilon
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

A Alfa
S Sierra
S Sierra
I India
Y Yankee
A Alfa