Meisjesnaam: Bente

Alles over de naam Bente

De meisjesnaam Bente staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 171 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 96 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Zoon Van Mijn Rechter Zijde, Beer, Geluk, De Gezegende.

Herkomst en betekenis van de naam Bente

Bente is een robuuste Friese meisjesnaam. Er zijn verschillende mogelijke oorsprongen: Bente (ook gespeld Benthe) is afgeleid van Ben, een één-letter verkorte vorm van een naam met bern- ‘beer’, voornamelijk Bernhard, met een verminderde r. Bernhard betekent ‘sterk en dapper als een beer’. Ben komt ook voor als samentrekking van Benjamin en Benedict.
Bente is een gebruikelijke naam in Nederland en België. Bente is ook een populaire naam in Scandinavië, vooral in Noorwegen. Een variant van deze naam is de naam Benthe. In Nederland neemt het aantal vrouwen met de naam Bente toe. De laatste jaren kiezen echter steeds meer ouders voor namen met een “h”. Spellingsvarianten die in Nederland voorkomen zijn Bentè en Benté. Bekende personen zijn onder meer de actrices Bente Fokkens en Bente van den Brand en schaatser Bente Klaus.

Opbouw van de naam Bente

De naam Bente bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Bente is Fries. Andere namen die lijken op Bente zijn Benthe,Dente,Jente,Lente,Sente.

Spelling van de naam Bente

Spelling volgens het internationaal alfabet

B Baltimore
E Edison
N New York
T Tripoli
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

B Bernard
E Eduard
N Nico
T Teunis
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

B Bravo
E Echo
N November
T Tango
E Echo