Meisjesnaam: Benthe

Alles over de naam Benthe

De meisjesnaam Benthe staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 117 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 137 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De Gezegende, Beer, Zoon Van Mijn Rechter Zijde, Geluk.

Herkomst en betekenis van de naam Benthe

Benthe is een mooie en stoere Friese meisjesnaam; de naam Benthe is evenals de naam Bente verwant aan de Nederlandse naam Ben; zowel Bente als de naam Benthe zijn zeer veel voorkomende namen in Noorwegen, Denemarken en België Ben, of Benthe, is een samentrekking en kan zijn afgeleid van verschillende namen, waaronder Benjamin (zoon rechts) en Benedictus (gezegend). Namen die beginnen met “bern”, wat “beer” betekent, zoals Bernhard, kunnen ook worden afgekort tot Benthe. De laatste jaren wordt deze naam vaak gegeven door Nederlandse en Belgische ouders. Dichter bij huis zijn Noorwegen en Denemarken, waar Bente Liem een bekende socialemediabekendheid is en Benthe Forrer en Benthe Spijkers bekende actrices zijn.

Opbouw van de naam Benthe

De naam Benthe bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Benthe is Fries. Andere namen die lijken op Benthe zijn Bente,Jenthe,Lenthe,Yenthe.

Spelling van de naam Benthe

Spelling volgens het internationaal alfabet

B Baltimore
E Edison
N New York
T Tripoli
H Havanna
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

B Bernard
E Eduard
N Nico
T Teunis
H Hendrik
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

B Bravo
E Echo
N November
T Tango
H Hotel
E Echo