Meisjesnaam: Bobbi

Alles over de naam Bobbi

De meisjesnaam Bobbi staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 112 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 139 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Schitterend Door Roem.

Herkomst en betekenis van de naam Bobbi

Bobbi is een populaire en mooie meisjesnaam. Bobbi is een voornaam voor meisjes en wordt zelden gebruikt voor jongens. Over de hele wereld, noemen ouders hun dochters bijna altijd Bobbi. Alleen in Duitsland is de verhouding ongeveer 50-50. Bobby is ook overwegend een meisjesnaam, maar de verhoudingen liggen iets anders. En Bobby is overwegend een jongensnaam; de naam Bobbi is een variant van de namen Bob of Bobbie, die zijn afgeleid van de naam Robrecht; de naam Robrecht is afgeleid van Rod-, Hrôth- ‘roem’ en -bert ‘schijnen, blinken, schijnen’ Het is een tweestammige Germaanse naam, afgeleid van -b, “roem”. Zo betekent de naam Robrecht min of meer “schitteren door roem”. In het Duits is het Rupprecht, in het Nederlands is het Robert, en in het Frans is het Noord-Frans (veel namen doen nog denken aan Germaanse bewoners). De Noormannen brachten de naam Robert in ieder geval naar Engeland, waar hij een van de populairste namen werd. Andere verkorte vormen van Robert zijn Bob, Rob en Robin. Terug naar de naam Bobby: deze naam komt vaak voor in combinatienamen zoals Bobby Ann, Bobby Dean en Bobby Jean. Bobby Lathan is een beroemd actrice, Bobby Brown is een beroemd zangeres (dochter van Whitney Houston en Bobby Brown) en Bobby Gibb is een artiest.

Opbouw van de naam Bobbi

De naam Bobbi bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Bobbi is Engels. Andere namen die lijken op Bobbi zijn Babs,Bibi,Bobbie,Bobby.

Spelling van de naam Bobbi

Spelling volgens het internationaal alfabet

B Baltimore
O Oslo
B Baltimore
B Baltimore
I Italia

Spelling volgens het Nederlands alfabet

B Bernard
O Otto
B Bernard
B Bernard
I Izak

Spelling volgens het NAVO-alfabet

B Bravo
O Oscar
B Bravo
B Bravo
I India