Meisjesnaam: Billie

Alles over de naam Billie

De meisjesnaam Billie staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 294 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 48 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Wilskrachtige beschermer.

Herkomst en betekenis van de naam Billie

Billie is een uniseks naam. In feite is de naam Billie in 150 jaar tijd veranderd van een 100% jongensnaam in een 85% meisjesnaam. Vandaag de dag kiezen ouders in de meeste landen steevast de naam Billie voor hun dochters. De naam kwam het meest voor in de Verenigde Staten, maar neemt gestaag toe in België en Nederland. Billy is een naam die is afgeleid van Billy en Bill is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van Bill. De naam is afgeleid van William, wat ‘wilskrachtige beschermer’ betekent; Billie zou een retro-keuze kunnen zijn voor fans van jazz-grootheid Billie Holiday (geboren Eleanora), of tienerzangeres Billie Eilish ( Eilish Pirate Baird O’Connell geboren) zou een zeer eigentijdse keuze zijn. Andere namen zijn The Wizard of Oz Glinda-Billy Burke (geboren Mary William), stomme filmster Billie Dub (geboren Bertha), actrices Billie Whitelaw en Billie Piper (geboren Lianne) en tennislegende Billie Jean King (geboren Billie). Namen zijn ook mogelijk. Een andere culturele referentie is Michael Jacksons hit Billie Jean.

Billie werd gekozen door de Amerikaanse Carrie Fisher, My Name is Earl acteur Ethan Suplee en Rebecca Gayheart en Eric Dane voor hun dochters. In Nederland noemden de zangeressen Shari-Ann Nivilak en Nena Kleber hun dochter Billie in 2021. Bij de vrouwen zijn de eerder genoemde Billie Eilish en Billie Holiday bekend. Varianten van deze naam zijn Billy of Billey.Billie Coppens is een gastpersonage in de populaire Vlaamse tv-serie F.C. De Kampioenen.

Opbouw van de naam Billie

De naam Billie bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Billie is Engels. Andere namen die lijken op Billie zijn .

Spelling van de naam Billie

Spelling volgens het internationaal alfabet

B Baltimore
I Italia
L Liverpool
L Liverpool
I Italia
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

B Bernard
I Izak
L Lodewijk
L Lodewijk
I Izak
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

B Bravo
I India
L Lima
L Lima
I India
E Echo