Meisjesnaam: Dewi

Alles over de naam Dewi

De meisjesnaam Dewi staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 455 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 30 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Zoon Van Demeter, Godin Van De Aarde En Landbouw.

Herkomst en betekenis van de naam Dewi

Demi is zowel een meisjes- als een jongensnaam, en meer dan 98% van de ouders kiest deze naam voor hun meisjes.Demi is een verkorte vorm van Demetria. En Demetria is afgeleid van Demetrius, een Griekse naam die ‘zoon van Demeter’ betekent. Demeter is de godin van de aarde en de landbouw.
Een heilige genaamd Demetrios wordt vereerd in de Oosterse Kerk. Daarom komt de naam Dimitri zo vaak voor in het Russisch (met afleidingen!). . Naamvarianten zijn onder meer Deme, Demea, Demeah, Demee, Demeter, Demetra, Demey, Demia, Demiana, Demiane, Demiann, Demianna, Demie, Demitra, Demmi, Demmy, Demye, de Dimitira en Dimitra zijn beschikbaar. Het wordt ook gespeld als Demy in het Engels (ook gebruikt in het Nederlands).
De populariteit van de naam Demi is sterk gestegen dankzij de beroemde actrice Demi Moore. Behalve in Nederland is de naam Demi ook populair bij ouders in België, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Opbouw van de naam Dewi

De naam Dewi bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Demi is Grieks. Andere namen die lijken op Dewi zijn .

Spelling van de naam Dewi

Spelling volgens het internationaal alfabet

D Danemark
E Edison
M Madagaskar
I Italia

Spelling volgens het Nederlands alfabet

D Dirk
E Eduard
M Maria
I Izak

Spelling volgens het NAVO-alfabet

D Delta
E Echo
M Mike
I India