Meisjesnaam: Ela

Alles over de naam Ela

De meisjesnaam Ela staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 243 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 59 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Geneest, Heeft Genezen, Eik.

Herkomst en betekenis van de naam Ela

Ela is een mooie korte meisjesnaam; de naam Ela wordt vaak gezien als een vrouwelijke versie van de Hebreeuwse naam Elah, die in het Hebreeuws ’terebintboom’ of ‘eik’ betekent (van ‘ela/אֵה’). Terebinth is een speciale boom. De terebintboom wordt geassocieerd met het eeuwige leven, omdat hij bestand is tegen ernstige droogteperioden en vaak weer uitloopt nadat hij is omgehakt. Bovendien is Elah afgeleid van het Hebreeuwse woord “el/אל” dat “God” betekent. De naam Elah wordt ook voornamelijk gebruikt als bijnaam voor de namen Elen, Eliška, Elizabeth, Elektra, Angela, Daniela of Eleanor. Dus de naam heeft elke keer een andere betekenis. De naam betekent “Mijn God is een eed” (van Elizabeth) of “God is mijn rechter” (van Daniela). Ela is een naam die is afgeleid van Eleonore, wat “de andere Ener” betekent. In het Turks betekent Ela “hazelaar” of “hazelaaroog”, en afgeleid van Elah, betekent Ela “godin”, “terebintboom” of “eik”. En de betekenis ervan is dat God geneest. De naam Ela is ook afgeleid van het Aramese woord Ela, dat eikenboom betekent.

Opbouw van de naam Ela

De naam Ela bestaat uit 3 letters. De oorsprong van Ela is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Ela zijn Elaine,Elay,Elif,Elin,Eliz,Elke,Ella,Elle,Elly,Elma,Els,Elsa,Else,Uli.

Spelling van de naam Ela

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
L Liverpool
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
L Lodewijk
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
L Lima
A Alfa