Meisjesnaam: Elisa

Alles over de naam Elisa

De meisjesnaam Elisa staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 130 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 129 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Is Redding, God Is Mijn Eed.

Herkomst en betekenis van de naam Elisa

Elisa is net als Elise een mooie meisjesnaam; Elisa is een meisjesnaam van Spaanse en Italiaanse herkomst; Elisa is een naam met een oud-Bijbelse oorsprong; Elisa is een naam van Spaanse en Italiaanse herkomst; Elisa is een naam van Bijbelse herkomst. Elisa betekent “God is een belofte”, een verkorte vorm van Elisabeth, die teruggaat op het Griekse Elisabet en verder op het Hebreeuwse Elisheva Elisheva is de wortel van de woorden “el” dat “God” betekent en “shava” dat “belofte” betekent. Er zijn veel variaties in de exacte keuze van de naam van een dochter. Ten eerste, er zijn spellingsvariaties. Veel voorkomende spellingsvarianten in Nederland zijn: Élisa , Elisà , Elísa , Elisā , Èlisa.Natuurlijk zijn er ook nog zoveel verschillende variaties, zoals Elise, Elize en Eliza. Elin, Eline, Elina, Eliana, Elly en Elsa zijn ook varianten van Elisabeth.
De naam Eliza is de laatste jaren ook erg populair geworden bij de ouders. De zuster van Napoleon, Elisa Bonaparte, is een van de meest populaire voorbeelden. Tegenwoordig zijn Lisa Adaline “Elisa” Donovan (actrice), Elisa Brdiges (model) en Elisa Toffoli (musicus) beroemd onder de naam Elisa.

Opbouw van de naam Elisa

De naam Elisa bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Elisa is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Elisa zijn Alisa,Alise,Elisabeth,Elise.

Spelling van de naam Elisa

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
L Liverpool
I Italia
S Santiago
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
L Lodewijk
I Izak
S Simon
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
L Lima
I India
S Sierra
A Alfa