Meisjesnaam: Eline

Alles over de naam Eline

De meisjesnaam Eline staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 99 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 151 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Jahweh Is (mijn) God, De Stralende, God Is Mijn Eed, Adel.

Herkomst en betekenis van de naam Eline

De naam Eline is een mooie en populaire meisjesnaam.De betekenis van de naam Eline verschilt van taal tot taal, land tot land en cultuur en kan hetzelfde betekenen of iets anders.De naam Eline kan een variant zijn van Eli of Elisabeth. Mogelijk een variant van Eli of Elisabeth. Eli betekent ‘hoogte, verhevenheid’ in het Hebreeuws. Elisabeth betekent “God is mijn eed” en zou een voortzetting kunnen zijn van namen als Ele of Elia. Ele is een verkorte versie van een Germaanse naam die begint met “adel”, wat ook “edel” betekent. Elia is van Hebreeuwse oorsprong en betekent “Jahweh is (mijn) God”; Elina is ook een metamorfose van Helena. Deze Griekse naam betekent “stralende, schitterende” of “helder schijnend licht”. Wat zeker is, is dat Eline een populaire naam is die in veel landen voorkomt. De naam is vooral populair in Frankrijk en België, maar ook in Finland, Noorwegen en Brazilië. In Nederland is de naam wellicht ontstaan onder invloed van de roman Eline Vere van Louis Couperus. Bekende namen zijn Eline Van Der Velden (actrice) en Eline Berings (atlete).

Opbouw van de naam Eline

De naam Eline bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Eline is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Eline zijn Alana,Alina,Aline,Elena,Elin,Elina,Elynn,Ilana,Ilona,Olena,Olina,Oline.

Spelling van de naam Eline

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
L Liverpool
I Italia
N New York
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
L Lodewijk
I Izak
N Nico
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
L Lima
I India
N November
E Echo