Meisjesnaam: Elise

Alles over de naam Elise

De meisjesnaam Elise staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 71 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 212 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Is Mijn Eed, God Heeft Gezworen, God Is Degene Bij Wie Ik Zweer.

Herkomst en betekenis van de naam Elise

Elise is een mooie meisjesnaam; Elise is, net als Élise, Elize en Elyse, een verkorte Franse vrouwelijke vorm van Elizabeth. Elizabeth is oorspronkelijk afgeleid van de Hebreeuwse naam אלישבע (אלי = Mijn God שבע = eed), wat betekent ‘Mijn God is eed’ of ‘Mijn God is rijk’. Er zijn nog vele andere variaties van de naam Elizabeth, dus het is altijd mogelijk dat uw kind in dezelfde klas komt als Lize, Liza, Lizette, Ella, Elli, Elsa, Else, Ilsa, Ilse, Lies, Liesa, Liese, Liesel, Liesl, Lili en Lilli zijn allemaal afkortingen van Elizabeth. Een bekende zangeres is Elise, echte naam Elise van der Horst (geboren 22 juli 1982, Utrecht).

Opbouw van de naam Elise

De naam Elise bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Elise is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Elise zijn Alisa,Alise,Elisa.

Spelling van de naam Elise

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
L Liverpool
I Italia
S Santiago
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
L Lodewijk
I Izak
S Simon
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
L Lima
I India
S Sierra
E Echo