Meisjesnaam: Eliz

Alles over de naam Eliz

De meisjesnaam Eliz staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 410 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 34 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God heeft gezworen, God is mijn eed, God is degene bij Wie ik zweer.

Herkomst en betekenis van de naam Eliz

Eliz” is een korte, krachtige en mooie meisjesnaam. Wij denken van wel 🙂 Eliz is een afgeleide van Elisabeth, in welk geval Elizabeth nog beter is. Eliz is dus een naam van oude bijbelse oorsprong. Eliz betekent “God is een belofte”, een samentrekking van Elisabeth, dat teruggaat op het Griekse Elisabet en verder op het Hebreeuwse Elisheva, waarvan Elisheva is afgeleid van “el” dat “God” betekent en “shava” dat “belofte” betekent. Er zijn veel variaties om precies de juiste naam voor uw dochter te kiezen. Elise, Elise, Eliza en zo verder. Elin, Eline, Elina, Eliana, Elly, Elsa en Liz zijn ook varianten van Elisabeth. De naam Eliza is gemiddeld over de afgelopen jaren ook erg populair geworden onder ouders. Dit komt waarschijnlijk omdat het een korte naam is en omdat ouders hun dochters een meer unieke naam willen geven.De naam Eliz komt veel voor in Frankrijk en België, maar wordt ook populair in Nederland en de Scandinavische landen. Het wordt genoemd als een rijzende naam voor de toekomst. De eigenaar van de naam Eliz is niet goed bekend. De naam wordt al snel Elizabeth of Liz. Eliz Rao is een bekende actrice.

Opbouw van de naam Eliz

De naam Eliz bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Eliz is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Eliz zijn Elian,Elif,Elin,Elina,Eline,Elisa,Elise,Eliza,Elizabeth,Elize,Ilyza.

Spelling van de naam Eliz

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
L Liverpool
I Italia
Z Zürich

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
L Lodewijk
I Izak
Z Zaandam

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
L Lima
I India
Z Zulu