Meisjesnaam: Ella

Alles over de naam Ella

De meisjesnaam Ella staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 33 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 364 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Is Degene Bij Wie Ik Zweer, God Is Mijn Eed, God Heeft Gezworen, Dageraad, Licht.

Herkomst en betekenis van de naam Ella

De naam Ella is, zoals vele namen, hoogstwaarschijnlijk een afleiding van Elisabeth. Er zijn echter meer versies van de oorsprong van de naam Ella. Volgens één theorie zou de naam Ella uit het Grieks vertaald zijn als “dageraad” of “licht”; de naam Ella is wijd verbreid in veel Engelssprekende landen.
Volgens een andere theorie is de naam Ella van Normandische oorsprong en is het een verkorte vorm van Alia, dat “ander” betekent, wat een integrerend deel is van sommige Germaanse namen. Ella is nog steeds een populaire naam in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Hij wordt ook vaak genoemd door ouders in Nederland en België.

Opbouw van de naam Ella

De naam Ella bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Ella is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Ella zijn Ela,Elle,Ellen,Elles,Ellie,Ellis,Elly,Els,Illi,Illy,Uli,Ulla.

Spelling van de naam Ella

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
L Liverpool
L Liverpool
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
L Lodewijk
L Lodewijk
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
L Lima
L Lima
A Alfa