Meisjesnaam: Elle

Alles over de naam Elle

De meisjesnaam Elle staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 530 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 25 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Edel, Erfgoed, God is mijn Eed.

Herkomst en betekenis van de naam Elle

De naam Elle is, zoals vele namen, hoogstwaarschijnlijk een afleiding van Elisabeth. Er zijn echter meer versies van de oorsprong van de naam Elle. Volgens één theorie zou de naam Elle uit het Grieks vertaald zijn als “dageraad” of “licht”. De naam Elle komt veel voor in Engelssprekende landen. Volgens een andere theorie is de naam Elle van Normandische oorsprong en is het een verkorte vorm van Alia, wat “andere” betekent, wat een integrerend deel is van sommige Germaanse namen. Het wordt ook uit het Duits vertaald als “alles” of “volledig”. El komt ook regelmatig voor in de VS. Nederlandse ouders kiezen vaak voor de naam Ella in plaats van El. De naam Elle wordt vaak gebruikt in combinatie met andere namen, zoals Elle Ann en Elle Alyssa. De naam Elle komt ook meer voor in België. Bekende personen zijn Elle Fanning (actrice) en Elle Macpherson (model). Elle Drive (Kill Bill) en Elle Robinson (Neighbours) behoren tot de bekendste.

Opbouw van de naam Elle

De naam Elle bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Elle is Fries. Andere namen die lijken op Elle zijn Ela,Ella,Ellen,Elles,Ellie,Ellis,Elly,Els,Illi,Illy,Uli,Ulla.

Spelling van de naam Elle

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
L Liverpool
L Liverpool
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
L Lodewijk
L Lodewijk
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
L Lima
L Lima
E Echo