Meisjesnaam: Emilia

Alles over de naam Emilia

De meisjesnaam Emilia staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 136 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 124 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Wedijverend Mededinger, Zacht, Vriendelijk, Navolger.

Herkomst en betekenis van de naam Emilia

Emilia is een populaire meisjesnaam. Ouders overal willen de naam Emilia geven. Het is zeer populair in Brazilië en ook in Polen. De voornaam Emilia betekent “ambitieus” of “enthousiast”. De betekenis is afgeleid van het Latijnse woord “aemulus”, dat zoiets betekent als “rivaal, concurrent”. Er zijn verschillende variaties van de naam Emilia. Zo zijn Emiliy, Emília, Emilie en Emeli varianten van Emilia, maar er zijn ook Emelie, Emely, Emili, Emmily en Émilie, Emilija.
Veel voorkomende bijnamen zijn Emma, Em, Emy, Mia, Millie en Mellie; de mannelijke versie van Emilia is Emiliano (Spaans en Italiaans). Emilia is een klassieke naam. Bijvoorbeeld, Emilia is een personage in William Shakespeare’s tragedie Othello.
Bekende emcees zijn onder meer Game of Thrones-actrice Emilia Clarke, actrice Emilia McCarthy en zangeres Emilia Rydberg.

Opbouw van de naam Emilia

De naam Emilia bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Emilia is Grieks. Andere namen die lijken op Emilia zijn Amalia,Amelia,Amélie,Emilie,Emilou,Emily,Imelda.

Spelling van de naam Emilia

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
M Madagaskar
I Italia
L Liverpool
I Italia
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
M Maria
I Izak
L Lodewijk
I Izak
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
M Mike
I India
L Lima
I India
A Alfa