Meisjesnaam: Emily

Alles over de naam Emily

De meisjesnaam Emily staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 26 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 385 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Rivaal, Wedijverend Mededinger, Zacht, Navolger, Vriendelijk.

Herkomst en betekenis van de naam Emily

Emily is een mooie meisjesnaam. De naam Emily is afgeleid van de Romeinse achternaam Aemilius. De familie Aemilius was een machtige en machtige familie in het oude Rome. De naam kan zijn afgeleid van het Latijnse aemulus, dat “rivaal” betekent, of van het Griekse aimylos, dat “sluw” of “overredend” betekent.
Het is een zeer populaire naam in Engelssprekende landen. Emily was de nummer één baby meisjesnaam in de VS van 1996 tot 2007. En het stond constant in de top tien van 1991 tot 2016. De naam is echter ook populair in andere landen, waar vaak lokale variaties bestaan. Hier zijn nog enkele andere vormen die over de hele wereld voorkomen.

Imeri (Fins).
Emery (Zweeds).
Emili (Hongaars).
Emilia (Portugees).
Emilia (IJslands).
Emily (Frankrijk).
Emilia (Lets).
Emilis (Litouws).
Emilia (Bulgaars).
Emlyn.
Een van de bekendste is Emily Bronte, schrijfster van Wuthering Heights. Bovendien is de beroemde naam Emily zo populair dat hij overal te vinden is. En Emily is ook te vinden als personage in films, series en boeken. De bekendste is Emily Gilmore in Gilmore Girls.

Opbouw van de naam Emily

De naam Emily bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Emily is Grieks. Andere namen die lijken op Emily zijn Emilia,Emilie,Emilou.

Spelling van de naam Emily

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
M Madagaskar
I Italia
L Liverpool
Y Yokohama

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
M Maria
I Izak
L Lodewijk
Y Ypsilon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
M Mike
I India
L Lima
Y Yankee