Meisjesnaam: Emmelie

Alles over de naam Emmelie

De meisjesnaam Emmelie staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 455 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 30 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Zacht, Navolger, Vriendelijk, Wedijverend Mededinger (van Emily) Groots, geweldig (van Emma).

Herkomst en betekenis van de naam Emmelie

Emmelie is een mooie meisjesnaam. De naam Emmelie wordt steeds populairder onder de ouders. De naam is van Scandinavische oorsprong omdat hij vaak in Scandinavië voorkomt.Emmelie is Scandinavisch voor Emelie, de vrouwelijke vorm van de mannelijke naam Emil. Deze naam is een variant van de naam Emma of Emily. Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong van de naam Emma. Volgens de eerste theorie is de naam Emma afgeleid van de Hebreeuwse mannelijke naam Emmanuel, die “God is met ons” betekent. Er wordt dan aangenomen dat Emma een verkorte vorm is van de naam Emmanuel. Volgens de tweede editie is Emma een Germaanse naam. De naam is afgeleid van het Germaanse woord ermena, dat “groot” of “prachtig” betekent. Volgens andere bronnen is de naam Emma een Germaanse naam die “geheel, universeel” betekent. Het is mogelijk dat deze naam pas veel later zelfstandig is geworden en oorspronkelijk een verkorte vorm was van een oudere Germaanse naam die begon met het element “ermen” (“alles, universeel”). In dit geval zijn de relevante namen Emilia, Emmy en Irma. De naam Emilia is afgeleid van de Romeinse achternaam Aemilius. De familie Aemilius was een machtige en machtige familie in het oude Rome. De naam is waarschijnlijk afgeleid van het Latijnse woord aemulus, dat “rivaal” betekent, of van het Griekse woord aimylos, dat “sluwheid” of “overreding” betekent. Belgische ouders kiezen iets vaker voor Emery dan Nederlandse ouders.Emily de Forest is een bekende Deense zangeres (winnares Eurosongfestival 2013).Emmelie Zipson is een Nederlandse actrice en theatermaakster.

Opbouw van de naam Emmelie

De naam Emmelie bestaat uit 7 letters. De oorsprong van Emmelie is Scandinavisch. Andere namen die lijken op Emmelie zijn Amalia,Amelia,Amélie,Emilia,Emilie,Emilou,Imelda.

Spelling van de naam Emmelie

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
M Madagaskar
M Madagaskar
E Edison
L Liverpool
I Italia
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
M Maria
M Maria
E Eduard
L Lodewijk
I Izak
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
M Mike
M Mike
E Echo
L Lima
I India
E Echo