Meisjesnaam: Evelien

Alles over de naam Evelien

De meisjesnaam Evelien staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 389 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 36 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Kleine Eva, De Leven Gevende, De Moeder Van Alle Levenden.

Herkomst en betekenis van de naam Evelien

Evelien (en Eveline) is een meisjesnaam van Hebreeuwse oorsprong; de naam Evelien is afgeleid van de naam Eva. Eva is een Hebreeuwse naam die “leven-gever” of “moeder van alle schepselen” betekent. Volgens de Bijbel was zij de stammoeder van de mens en, samen met Adam, de eerste mens op aarde. Eveline is ook afgeleid van het Latijn en Normandië; Eveliee is een variant van de Latijnse en Hebreeuwse naam Eve en de Normandische namen Evelina en Evelyn. Andere varianten zijn Evaline, Evalyn, Evelynn, Evelynn, Eveleen (Engels), Aileen (Schots) en Aveline (Oudgermaans). Beroemd is de presentatrice Evelien de Bruijn.

Opbouw van de naam Evelien

De naam Evelien bestaat uit 7 letters. De oorsprong van Evelien is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Evelien zijn Avalon,Avalynn,Aveline,Eveline,Evelyn.

Spelling van de naam Evelien

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
V Valencia
E Edison
L Liverpool
I Italia
E Edison
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
V Victor
E Eduard
L Lodewijk
I Izak
E Eduard
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
V Victor
E Echo
L Lima
I India
E Echo
N November