Meisjesnaam: Evi

Alles over de naam Evi

De meisjesnaam Evi staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 11 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 555 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De Leven Gevende, De Moeder Van Alle Levenden.

Herkomst en betekenis van de naam Evi

De naam Evi is een mooie afgeleide van de naam Eva, een Hebreeuwse meisjesnaam die “leven” betekent. Zo betekent Evi ‘leven’, ‘levend ding’, ‘bron van leven’, ‘moeder van leven’ (Hebreeuws ‘Haya / הָיַ’ = zijn/bestaan, ‘Kháy /ַי’ = leven/zijn) Dat betekent.
Zo keert de oudste naam uit het “boek”, Evi, terug in een stijl die krachtiger is en meer weerklank vindt dan andere eenlettergrepige namen zoals Ann, terwijl hij toch de deugden van eenvoud en zuiverheid bezit. Evi is ook een verkorte vorm van alle namen die met “Eva-” of “Eva-” beginnen, zoals Evelien, Eveline en Evelina. Andere verkorte vormen zijn Evy en Eefje. Bekende personen zijn onder meer langlaufster Evi Sachenbacher-Stehle, actrice Evi Marandi en presentatrice Evi Hanssen. De schattigste naam is Evi Eva (Duitse actrice).

Opbouw van de naam Evi

De naam Evi bestaat uit 3 letters. De oorsprong van Evi is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Evi zijn Ava,Eva,Evie,Evita,Evy,Iva,Ivy.

Spelling van de naam Evi

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
V Valencia
I Italia

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
V Victor
I Izak

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
V Victor
I India