Meisjesnaam: Evie

Alles over de naam Evie

De meisjesnaam Evie staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 190 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 85 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De Leven Gevende, De Moeder Van Alle Levenden.

Herkomst en betekenis van de naam Evie

Evie is een mooie en populaire meisjesnaam, evenals Evi en Evy. de naam Evie is een mooie naam die is afgeleid van de naam Eva. eva is een Hebreeuwse meisjesnaam en betekent ‘leven’. eva is een Hebreeuwse naam voor een meisje en betekent ‘leven’. Evie betekent dus ‘leven’, ‘levend ding’, ‘bron van leven’, ‘moeder van leven’ (van het Hebreeuwse ‘Haya / הָיַ’ = zijn/bestaan en ‘Kháy /ַי’ = leven/zijn (wat betekent “zijn” of “leven”). Zo keert de oudste naam in het boek, Eva, samen met Evi terug naar een stijl die de deugden van eenvoud en zuiverheid heeft, maar met meer kracht en weerklank dan andere eenlettergrepige namen zoals Ann. Evie is ook een verkorte vorm van alle namen die met “Eva-” of “Eva-” beginnen, zoals Evelien, Eveline, Evagelina en Evelina. Andere kleine vormen zijn Evi, Evy en Eefje. Je zou kunnen denken dat Evi populairder is in Engelssprekende landen en Evie in Nederland en België. Maar Evie is een zeer populaire naam in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Nederland en België is de naam Evi geliefd bij de ouders. Bekende namen zijn Evie Christie (schrijfster) en Evie Peck (actrice). De vrouwelijke hoofdrolspeelster van de film The Mummy heette Evie Carnahan. Evie is ook een rocknummer van Stevie Wright.

Opbouw van de naam Evie

De naam Evie bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Evie is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Evie zijn Ava,Avye,Eva,Evi,Evita,Evy,Iva,Ivy.

Spelling van de naam Evie

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
V Valencia
I Italia
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
V Victor
I Izak
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
V Victor
I India
E Echo