Meisjesnaam: Febe

Alles over de naam Febe

De meisjesnaam Febe staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 309 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 46 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Rein, Helder.

Herkomst en betekenis van de naam Febe

Febe is een meisjesnaam. De naam betekent “helder”, “zuiver”, “glanzend” of “zuiver” (van het Oudgriekse “phoibos”); Febe is afgeleid van de naam Phoebe, die “helder”, “zuiver” of “glanzend” betekent. Phoebe is een decoratieve voorstelling van de maangodin Artemis. In het Nieuwe Testament komt de naam voor in Romeinen 16,1. Phoebe was een belangrijke dienstmaagd voor de gemeente van Kenclare. Paulus noemt haar een dienares. Ze heeft haar werk waarschijnlijk met grote toewijding gedaan. De naam Phoebe komt voor in de Bijbel, Romeinen 16:1. Phoebe kwam uit Kenclare. Zij wordt door Paulus in Romeinen geprezen als een dienares of diaken. Haar benoeming tot diakones leidde tot veel discussie in de kerk over de wijding van vrouwen. Paulus beveelt Phoebe aan en vraagt de mensen haar als een heilige te behandelen. Hij roept de mensen ook op haar te helpen in tijden van nood, aangezien zij veel mensen heeft geholpen, waaronder Paul zelf.
Deze naam is zeer populair bij Belgische ouders. Ook in Nederland neemt de populariteit ervan toe. Er bestaan ook verschillende spellingsvarianten, zoals Fébe , Fèbe , Febé en Febè.

Opbouw van de naam Febe

De naam Febe bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Febe is Grieks. Andere namen die lijken op Febe zijn Hebe.

Spelling van de naam Febe

Spelling volgens het internationaal alfabet

F Florida
E Edison
B Baltimore
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

F Ferdinand
E Eduard
B Bernard
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

F Foxtrot
E Echo
B Bravo
E Echo