Meisjesnaam: Fem

Alles over de naam Fem

De meisjesnaam Fem staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 139 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 120 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Bescherming, Vrede.

Herkomst en betekenis van de naam Fem

Fem is een populaire Friese meisjesnaam, afgeleid van de naam Femme, een Friese naam, van oudsher een jongensnaam, maar steeds vaker gebruikt als meisjesnaam. Er zijn twee theorieën over de oorsprong van de voornaam. Mogelijk is het afgeleid van het Germaanse Fredmar of Fredemar, wat “vredelievend en beroemd” of “beroemde voogd” betekent. De naam is waarschijnlijk afgeleid van het Friese feame (meisje). De naam komt ook voor in de vormen Femmigje, Femke en Famke. Hoe dan ook, Nederlandse ouders houden van deze naam. In België kiezen sommige ouders voor deze korte trendy naam, maar veel minder vaak. Bekende namen zijn Fem van der Elzen (actrice) en Fem van Empel (wielrenster); FEM is ook een (feministisch) weekblad en een Noors tv-station.

Opbouw van de naam Fem

De naam Fem bestaat uit 3 letters. De oorsprong van Fem is Fries. Andere namen die lijken op Fem zijn Febe,Fee,Femke,Femm,Femme,Fenn,Sem.

Spelling van de naam Fem

Spelling volgens het internationaal alfabet

F Florida
E Edison
M Madagaskar

Spelling volgens het Nederlands alfabet

F Ferdinand
E Eduard
M Maria

Spelling volgens het NAVO-alfabet

F Foxtrot
E Echo
M Mike