Meisjesnaam: Fenna

Alles over de naam Fenna

De meisjesnaam Fenna staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 40 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 323 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Vrede, Bescherming.

Herkomst en betekenis van de naam Fenna

Fenna is een naam van Friese oorsprong, afgeleid, net als Fenne, van het Friese Fen, dat “vrede, bescherming” betekent. Het is waarschijnlijk een verkorte vorm van een kinderwoord voor een naam die begint met ‘frede’. Varianten van de naam zijn Fena, Fenda, Fenia, Fenne, Fenny, Finna, Fentsje en Fintsje. De naam Fenna is de laatste jaren populair geworden bij de ouders – hij komt vaak voor in de top van de SVB-naamlijsten. Maar ook ouders in België en Duitsland weten deze mooie naam te vinden. Bekende namen zijn onder meer de voetballers Fenna Karma en Fenna Meyer en schrijfster Fenna Feenstra Cuypers Fenna Kremer is een personage in de Moordvrouw-serie.

Opbouw van de naam Fenna

De naam Fenna bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Fenna is Fries. Andere namen die lijken op Fenna zijn Fenn,Fenne,Jenna,Senna,Xenna.

Spelling van de naam Fenna

Spelling volgens het internationaal alfabet

F Florida
E Edison
N New York
N New York
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

F Ferdinand
E Eduard
N Nico
N Nico
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

F Foxtrot
E Echo
N November
N November
A Alfa