Meisjesnaam: Fenne

Alles over de naam Fenne

De meisjesnaam Fenne staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 88 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 168 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Vrede, Bescherming.

Herkomst en betekenis van de naam Fenne

Fenne is een Friese meisjesnaam. Er zijn verschillende theorieën over de oorsprong en betekenis van Fenne, dat kan zijn afgeleid van Femme. Het is een Friese naam. Het is waarschijnlijk een samentrekking van de kindervorm van de naam, die begint met “frede” en het tweede deel begint met “m”; “Frede” betekent “vrede, bescherming”. Fenne kan ook afgeleid zijn van Fen. Zo is het ook Ferdinand, een tweedelige samentrekking uit een frede naam met een gereduceerde r in het kinderwoord waarvan het tweede deel met -n begint.
Een variant op deze naam is Fenna, een andere Friese meisjesnaam die zeer populair is. Fenne Kuppens en Fenne van Uitswinkel zijn beroemde zangers, en Fenne van Wijk is beroemd als schilder. Fenne Lily is een Britse songwriter. Het wordt soms ook als achternaam gebruikt in Scandinavische landen, zoals in het geval van Hilde Fenne, een beroemde Noorse biatlete.

Opbouw van de naam Fenne

De naam Fenne bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Fenne is Fries. Andere namen die lijken op Fenne zijn Denne,Fenn,Fenna,Lenne,Senne,Zenne.

Spelling van de naam Fenne

Spelling volgens het internationaal alfabet

F Florida
E Edison
N New York
N New York
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

F Ferdinand
E Eduard
N Nico
N Nico
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

F Foxtrot
E Echo
N November
N November
E Echo