Meisjesnaam: Fiene

Alles over de naam Fiene

De meisjesnaam Fiene staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 112 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 139 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De Overwinnende.

Herkomst en betekenis van de naam Fiene

Fiene (zie ook Fiene, Fien) is een Nederlandse meisjesnaam en betekent “Jehovah vermeerdert, God vermeerdert” De naam Fiene is afgeleid van de naam Josefien. En de naam Josefien is afgeleid van de naam Jozef. In Nederland wordt de voorkeur gegeven aan bijnamen die zijn afgeleid van de eerste en de laatste lettergreep van de naam, zoals Sanne voor Susanne en Lotte voor Charlotte. Fiene is ook afgeleid van Vinnie en kan dus afgeleid zijn van Vincent. De vrouwelijke vorm van Vincent zou “overwinnaar” betekenen. Vincent is afgeleid van het Latijnse vincere, dat “overwinnen” betekent; de naam Fien zou ook een samentrekking kunnen zijn van Delfina, Levina, Adolfine of andere namen die eindigen op -fien, -fiene of -fina. Het kan ook de vrouwelijke vorm van de naam Lieven zijn; de namen Fien en Fiene worden ongeveer even vaak gegeven door ouders; de naam komt vaak voor in de top 200 van SVB’s; de naam Fiene is populair onder Belgische en Duitse ouders; de naam Fiene is ook populair onder Belgische en Duitse ouders. De naam komt ook voor als familienaam. Zo heeft de honkballer Lou Fiene deze achternaam; Fiene Heijmans en Fiene Mager zijn bekende actrices met deze naam.

Opbouw van de naam Fiene

De naam Fiene bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Fiene is Nederlands. Andere namen die lijken op Fiene zijn Fenn,Fenna,Fenne,Fien,Fiona,Fyona,Liene,Niene.

Spelling van de naam Fiene

Spelling volgens het internationaal alfabet

F Florida
I Italia
E Edison
N New York
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

F Ferdinand
I Izak
E Eduard
N Nico
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

F Foxtrot
I India
E Echo
N November
E Echo