Meisjesnaam: Fien

Alles over de naam Fien

De meisjesnaam Fien staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 24 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 387 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God vermeerdere, De Overwinnende.

Herkomst en betekenis van de naam Fien

Fien is een Nederlandse meisjesnaam met de betekenis “Jehovah vermeerdert, God vermeerdert” De naam Fien is afgeleid van de naam Josefien, die “God vermeerdert” betekent. En de naam Josefien is afgeleid van de naam Jozef.
In Nederland wordt de voorkeur gegeven aan bijnamen die zijn afgeleid van de eerste en de laatste lettergreep van de naam, zoals Sanne voor Susanne en Lotte voor Charlotte. Fien is ook afgeleid van Vinnie en kan dus afgeleid zijn van Vincent. De vrouwelijke vorm van Vincent zou “overwinnaar” betekenen. Vincent is afgeleid van het Latijnse woord vincere, wat “overwinnen” betekent.
De naam Fien kan ook Delfina, Levina, Adolfine betekenen of een verkorte vorm van andere namen die eindigen op -fien, -fiene of -fina. Het kan ook de vrouwelijke vorm van de naam Lieven zijn.

Opbouw van de naam Fien

De naam Fien bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Fien is Nederlands. Andere namen die lijken op Fien zijn Fenn,Fieke,Fiene,Fiep,Lien,Pien,Sien.

Spelling van de naam Fien

Spelling volgens het internationaal alfabet

F Florida
I Italia
E Edison
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

F Ferdinand
I Izak
E Eduard
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

F Foxtrot
I India
E Echo
N November