Meisjesnaam: Grace

Alles over de naam Grace

De meisjesnaam Grace staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 399 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 35 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Bekoorlijkheid, Charme, Bevalligheid, Genade.

Herkomst en betekenis van de naam Grace

Grace is een charmante en mooie meisjesnaam. U bent op zoek naar een naam voor uw kleine meid die de perfecte mix is van vintage en modern. Grace is een elegante keuze voor u.
De naam Grace is afgeleid van het Latijn en wordt gebruikt in verband met de uitdrukking “goddelijke genade”; verdere betekenissen van Grace zijn charmant, beminnelijk, goed en vergevingsgezind.
In de Griekse mythologie is Grace een naam die geassocieerd wordt met schoonheid en plezier. Graces (Karytes) is een aantrekkelijke godin in de Griekse mythologie. Zij wordt algemeen beschouwd als de dochter van de oppergod Zeus en het zeedier Eurynome. Hun kwaliteiten maakten de wereld een beetje mooier. De Romeinen noemden de godinnen ‘gratiae’. De Romeinen noemden de godinnen ‘gratiae’. Zij waren de dochters van Bacchus en Venus. Zo is de naam Grace een vrouwelijke naam van Latijnse oorsprong; er zijn verschillende betekenissen van Grace, waaronder Charm en Grace. De naam Grace werd eerst gegeven als betekenis “genade van God”. Alternatieve schrijfwijzen van Grace zijn Grace, Grayse, Gracia, Graciella, Grazia en Graziella. Veel voorkomende bijnamen voor Grace zijn Gracie, Gray en Gigi.
De naam Grace wordt vaak geassocieerd met vrouwelijkheid, charme en raffinement. De beroemdste persoon met deze naam belichaamt deze betekenissen en verpersoonlijkt hun definitie. Beroemde mensen met de naam Grace zijn schrijvers, acteurs en royalty’s. Beroemdheden met de naam Grace zijn actrice Grace Kelly, prinses van Monaco, zangeres Grace Slick en Grace Jones; schrijvers en dichters met de naam Grace zijn Grace Bauer, Grace Noll Crowell, Grace Lumpkin en Grace Grace Phipps en Grace Zabriskie zijn Amerikaanse actrices. En Grace Adler is de hoofdrolspeelster van de Will & Grace serie.

Opbouw van de naam Grace

De naam Grace bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Grace is Latijn. Andere namen die lijken op Grace zijn .

Spelling van de naam Grace

Spelling volgens het internationaal alfabet

G Gallipoli
R Roma
A Amsterdam
C Casablanca
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

G Gerard
R Rudolf
A Anna
C Cornelis
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

G Golf
R Romeo
A Alfa
C Charlie
E Echo