Meisjesnaam: Guusje

Alles over de naam Guusje

De meisjesnaam Guusje staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 132 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 128 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Heilige naam, Verheven, Beroemde Vreemdeling, Geheiligd, Gewijd, Eerwaardig, Steun der Götar..

Herkomst en betekenis van de naam Guusje

Guusje is een Nederlandse meisjesnaam, afgeleid van de naam Augustus, uiteindelijk via de mannelijke variant Guus. De voornaam Augustus is afgeleid van de Romeinse keizer Augustus en zou “de bewonderde” betekenen. In het Latijn betekent het “heilig, toegewijd, verheven, de eer waardig” (het werkwoord augere betekent “vermeerderen”). De naam werd later in het kerklatijn gelatiniseerd tot Augustinus; Guusje is wellicht afgeleid van de naam Gustaaf; Gustaaf is een Zweedse naam. Het betekent waarschijnlijk “steun van Götal”; Götar is een inwoner van Götaland. Een regio in het zuiden van Zweden. De bekendste is waarschijnlijk Guusje ten Nederhorst. Ze was een actrice en stierf in 2004. Wist je dat Guusje ook de naam is van een beroemd paard? Guusje, ook bekend als ‘Super Guusje’, was het eerste fjordenpaard dat meedeed in de Nederlandse subtop dressuur.

Opbouw van de naam Guusje

De naam Guusje bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Guusje is Nederlands. Andere namen die lijken op Guusje zijn Geesje.

Spelling van de naam Guusje

Spelling volgens het internationaal alfabet

G Gallipoli
U Uppsala
U Uppsala
S Santiago
J Jérusalem
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

G Gerard
U Utrecht
U Utrecht
S Simon
J Jan
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

G Golf
U Uniform
U Uniform
S Sierra
J Juliett
E Echo