Meisjesnaam: Gwen

Alles over de naam Gwen

De meisjesnaam Gwen staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 337 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 42 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Blank, Wit, Mogelijk Verwijzing Naar Maangodin, Kring, Heilig, Boog,.

Herkomst en betekenis van de naam Gwen

Gwen is een meisjesnaam. De naam is afgeleid van het Welshe gwen (vrouwelijke vorm van gwyn). Gwen betekent ‘wit’ en is soms een verkorte vorm van een naam die begint met Gwen, zoals in Gwendolien, Gwendolyn, Gwendolen, Gwenllian, Gwenhwyfar.
De naam Gwendolen is een samenvoeging van Gwen, dat “wit, helder, heilig” betekent, en Dren, dat “cirkel, boog” betekent. De naam komt voor in de oude sagen en in de Arthurlegende als de naam van een fee waarop koning Arthur verliefd werd; in de 19e eeuw verspreidde de naam zich van Wales naar Engeland. Verrassend feit: Gwen is overal ter wereld een meisjesnaam. Alleen in Frankrijk wordt het vaker aan jongens dan aan meisjes gegeven. Bekende namen zijn Gwen Renee Stefani (rockster) en Gwen Lee (actrice). Gwen Spacey is bekend als vriendin van Peter Parker (Spider-Man). En Gwen Dawson is een vaste dienaar in Downton Abbey.

Opbouw van de naam Gwen

De naam Gwen bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Gwen is Engels. Andere namen die lijken op Gwen zijn .

Spelling van de naam Gwen

Spelling volgens het internationaal alfabet

G Gallipoli
W Washington
E Edison
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

G Gerard
W Willem
E Eduard
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

G Golf
W Whiskey
E Echo
N November