Meisjesnaam: Hailey

Alles over de naam Hailey

De meisjesnaam Hailey staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 41 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 311 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Woonachtig In Een Afgelegen Vallei, Hooivlakte (Schots), Held (Noors).

Herkomst en betekenis van de naam Hailey

Hailey is een zeer populaire meisjesnaam. Dan zijn er echt veel variaties van de naam: Hailey is de meest voorkomende spellingvariant van “Haley”, een overgangsgebruik van de Engelse achternaam die is afgeleid van een plaatsnaam. Er is bijvoorbeeld een dorp genaamd Hailey in Oxfordshire, in het zuid-oosten van Engeland. De plaatsnaam is afgeleid van het Oudengelse “hēg” (wat hooi of gemaaid gras betekent) en “lēah” (wat open ruimte of weide betekent). Achternamen afgeleid van specifieke plaatsnamen werden vaak gegeven aan landheren, landeigenaren en mensen die van het ene dorp naar het andere waren verhuisd (achternamen afgeleid van de plaats van herkomst zouden nuttig zijn geweest voor de identificatie voor belastingdoeleinden). De eerste spelling van deze familienaam verscheen in het midden van de 13e eeuw en werd weergegeven als “de Hayleg”; de verandering van Haley van een familienaam in een vrouwennaam is modern, aangezien het de eerste spelling van de familienaam in de Nederlanden was. De naam Hailey is in Nederland de meest populaire variant, maar Hailee, Haylee, Haleigh, Haley, Hayley, Haeley, etc. komen ook voor De naam Hailey is een Schotse clannaam van Engelse oorsprong, “Hay weide ‘, wat ‘held’ betekent. De naam heeft ook een Noorse oorsprong die “held” betekent en een Ierse oorsprong die “wijze man” betekent. De komeet van Halley passeerde in 1986 door de atmosfeer van de aarde, een zeldzaam verschijnsel dat eens in de 75 jaar met het blote oog zichtbaar is.In 1986 kregen meer dan 3.000 meisjes de naam Hailey.De bekende draagster van de naam Hailey is Hailey Baldwin, de vrouw van Justin (nu Haily Bieber). Hailey Nichol is een personage uit de populaire tv-serie The O.C.

Opbouw van de naam Hailey

De naam Hailey bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Hailey is Engels. Andere namen die lijken op Hailey zijn Hayley,Helga,Helma,Hilde,Hilma,Holly,Jailey,Mailey,Railey.

Spelling van de naam Hailey

Spelling volgens het internationaal alfabet

H Havanna
A Amsterdam
I Italia
L Liverpool
E Edison
Y Yokohama

Spelling volgens het Nederlands alfabet

H Hendrik
A Anna
I Izak
L Lodewijk
E Eduard
Y Ypsilon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

H Hotel
A Alfa
I India
L Lima
E Echo
Y Yankee