Meisjesnaam: Hanna

Alles over de naam Hanna

De meisjesnaam Hanna staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 70 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 213 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Is Genadig.

Herkomst en betekenis van de naam Hanna

Hanna is een veel voorkomende naam in Nederland. Hanna is een meisjesnaam ontleend aan de Hebreeuwse Bijbel. In het boek Samuel in de Hebreeuwse Bijbel is Hannah de moeder van de profeet Samuel. Hannah was onvruchtbaar, dus bad zij in de tempel dat als God haar een zoon zou geven, zij hem zou wijden en priester zou worden. Nadat zij deze belofte aan God had gedaan, keerde zij naar haar man terug en kreeg een zoon, die zij Samuel noemde. Toen het kind gespeend was (rond de leeftijd van drie jaar), gaf Hannah het aan Eli om als priester op te voeden.
De naam Hanna kan afgeleid zijn van Johanna. De naam kan ook afgeleid zijn van het Hebreeuwse חנה channa, dat “Gods genade” of “God is mij genadig geweest” betekent. In het Grieks is de naam Anna. Ze kreeg nog vijf kinderen. Hanna Ljunberg, een beroemde Zweedse voetballer, is een naamgenoot. In België en Nederland is de actrice Hanna Verboom bekend: Hanna Marin is de hoofdrolspeelster van de serie Pretty Little Liars en Hanna Heller is de hoofdrolspeelster van de tv-serie Hanna.

Opbouw van de naam Hanna

De naam Hanna bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Hanna is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Hanna zijn Hana,Hannah,Hanne,Hannie,Henny,Janna,Nanna,Sanna.

Spelling van de naam Hanna

Spelling volgens het internationaal alfabet

H Havanna
A Amsterdam
N New York
N New York
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

H Hendrik
A Anna
N Nico
N Nico
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

H Hotel
A Alfa
N November
N November
A Alfa