Meisjesnaam: Inara

Alles over de naam Inara

De meisjesnaam Inara staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 345 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 41 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Hemelgeschenk, Schijnend licht.

Herkomst en betekenis van de naam Inara

Inara is een meisjesnaam en wordt steeds populairder. De naam Inara is een meisjesnaamnaam en betekent “stralend licht”; Inara is een indirecte korannaam en betekent verlichting, licht brengend in de duisternis. Het is de wortel van het woord N-W-R (licht, vuur), dat in verschillende delen van de Koran wordt gebruikt, en van an-nour (licht), een van de 99 namen van Allah en de naam van hoofdstuk 24 van de Koran.
Het woord Inara is een woord dat in elke andere taal een andere betekenis zou hebben. Zo is de naam bijvoorbeeld zeer gangbaar in Brazilië. Bovendien is het daar geen Arabisch land. In elk geval was Inara een belangrijke godinnennaam voor de oude Hettieten. In de Hettitische mythologie was Inara een godin van de jacht, zoals de Griekse godin Artemis.
Een andere populaire babynaam is Inara Sela, de hoofdpersoon uit Joss Whedons sci-fi film Firefly. Het is een van de meest intrigerende en gemakkelijk te vertalen Arabische namen voor meisjes. Bijnamen zijn onder meer “Ina”, “Nala” en “Nari”; ook Inara IbrahimovaAzerbeidzjaanse (volleybalster) en Inara George zijn bekend.

Opbouw van de naam Inara

De naam Inara bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Inara is Arabisch. Andere namen die lijken op Inara zijn Indra.

Spelling van de naam Inara

Spelling volgens het internationaal alfabet

I Italia
N New York
A Amsterdam
R Roma
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

I Izak
N Nico
A Anna
R Rudolf
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

I India
N November
A Alfa
R Romeo
A Alfa