Meisjesnaam: Inaya

Alles over de naam Inaya

De meisjesnaam Inaya staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 109 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 140 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Geschenk van God, Lieflijke, Zorgen voor.

Herkomst en betekenis van de naam Inaya

Inaya is een vrouwelijke naam van Arabische oorsprong, die Solicitude; bezorgdheid; zorg betekent. Inaya is de vrouwelijke vorm van de naam Inayat. Het is een veel voorkomende naam in landen waar Urdu wordt gesproken. Inaya is een zachte en expressieve Arabische naam, ook gespeld als Anaya.
Andere varianten van deze naam zijn Enaya, Enaya, Inaya, Iain, Iana, Iouan, Iiona, Imani, Ina, Ina, Ine, Ina, Ioan, Ioana, Ioane, Ioane, Ion, Iona, Ione en Iana. De naam Inaya is zeer populair in Frankrijk, Nederland en België.

Opbouw van de naam Inaya

De naam Inaya bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Inaya is Arabisch. Andere namen die lijken op Inaya zijn Anais,Anand,Anaya,Angel,Aniek,Anisa,Anita,Anja,Anje,Anke,Anna,Anne,Annie,Anouk,Ansa,Antje,Enide,Entia,Inara,Inayah,Indra,Indy,Ineke,Ines,Inez,Inge,Ingi,Onna.

Spelling van de naam Inaya

Spelling volgens het internationaal alfabet

I Italia
N New York
A Amsterdam
Y Yokohama
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

I Izak
N Nico
A Anna
Y Ypsilon
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

I India
N November
A Alfa
Y Yankee
A Alfa